Shri Mataji Nirmala Devi - biografie

Shri Mataji Nirmala Devi

Shri Mataji Nirmala Devi - biografie

Căutătoare pasionată, în deceniile care au urmat a aprofundat domeniile filosofiei, psihologiei şi biologiei.

Shri Mataji Nirmala Devi

În anul 1947, nativa s-a căsătorit cu Chandrika Prasad Shrivastava care, după ce a fost director al Shipping Corporation of India între anii 1961-1974, a fost ales timp de patru legislaturi (până în 1989) Secretar General al United Nations International Maritime Organization, fiind obligat să locuiască împreună cu familia la Londra, unde îşi avea sediul acest organism al ONU. Regina Elisabeta a Angliei i-a acordat în iulie 1990 titlul nobiliar de Sir (fiind singurul indian după Independenţă care a avut această distincţie) şi celebrul Ordin Sf. Mihail şi Sf. Gheorghe, cu rangul de cavaler comandor (Knight Commander). Guvernul indian l-a decorat în 1972 cu Ordinul Lotusului (Padmabushan), iar alte guverne i-au acordat nu mai puţin de 30 alte distincţii. În prezent Sir C.P.Shrivastava este rectorul Universităţii Maritime Mondiale din Suedia.

Shri Mataji a devenit mamă a două fiice, care s-au căsătorit în perioada anilor '60 şi i-au dăruit apoi patru nepoţi. Începând cu anul 1970, când a considerat că s-a achitat de obligaţiile sale familiale, Shri Mataji a putut să se consacre dezvăluirii unei noi metode: SAHAJA YOGA (YOGA SPONTANA), rod al unei stăruitoare căutări pe parcursul multor decenii de studii, ce reprezintă o sinteza între esenţa clasicei Yoga şi tezaurul spiritualităţii din alte epoci şi diferite zone geografice. Fără a-şi cruţa forţele, neobosită călătoare pe cele cinci continente, Shri Mataji poartă mesajul său tuturor celor care îl aşteaptă.

În prezent, SAHAJA YOGA este răspândită în peste 90 de ţări ale lumii. Aplicarea tratamentelor bazate pe SAHAJA YOGA în clinici din Delhi, Sydney, Londra, Moscova, St.Petersburg, Novosibirsk etc. au adus alinare multor suferinzi. În 1989 Ministerul Sănătăţii din fosta URSS a încheiat un protocol pentru aplicarea acestei metode, iar Conferinţa Medicală Internaţională organizată de Academia Petrovskaia din St.Petersburg la 14-15 septembrie 1994 a consemnat rezultatele pozitive obţinute în domeniul medical prin SAHAJA YOGA.

  • Televiziunea italiană a desemnat-o "personalitatea anului 1986".
  • În 1989 Shri Mataji a fost decorată cu prestigioasa Medalie a Păcii a Naţiunilor Unite.
  • În 1990, ziarul "Pravda" a numit opera sa: "salvarea lumii".
  • În 1992, primarul din Cincinnati a proclamat 10 septembrie drept "ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI", iar în 1993, primarul din Philadelphia a proclamat "ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI" la 15 octombrie.
  • Proclamaţii au fost date şi de primarii oraşelor Vancouver (la 26 sept.1994) şi Los Angeles (la 29 sept.1994).

Primul Ministru al Columbiei Britanice i-a adresat salutul său cu ocazia sosirii sale în Canada. Cu prilejul vizitei efectuate în China împreună cu soţul său, SHRI MATAJI a fost întâmpinată de Primul Ministru chinez şi de alti înalţi demnitari. Primarul din Brasilia a declarat-o membru de onoare al capitalei şi i-a înmânat cheile oraşului.

Ca o recunoaştere a contribuţiilor sale în domeniile medicinei, filosofiei, psihologiei şi biologiei, Shri Mataji a fost aleasă membru de onoare al prestigioasei Academii Petrovskaya de Ştiinţe şi Arte din St.Petersburg, fondate de Petru cel Mare.


meditatii yoga online meditatii yoga online