Shri Mataji Nirmala Devi

Shri Mataji Nirmala Devi
Fondatoarea
Sahaja Yoga

 

 


SHRI MATAJI NIRMALA DEVI - PROGRAMUL PUBLIC SAHAJA YOGA - 1994

Spiritul este sursa adevarului absolut. Cu totii traim intr-o lume relativa. Unii spun despre comunism ca ar fi bun, altii ca democratia ar fi buna; Unii spun ca o anumita religie ar fi buna, altii zic ca o alta este cea buna. Acest lucru il facem din cauza ratiunii sau din cauza conditionarilor noastre. Dar Adevarul este unul si atunci cand cunoasteti adevarul absolut, oricine este iluminat il cunoaste de asemenea. Daca toata lumea cunoaste acelasi adevar, atunci unde mai este loc pentru argumente, certuri si razboaie ? Deci aceste proiectii mentale care se lupta una cu cealalta dispar. Voi stiti despre altii, ce nu e in regula cu ceilalti, toti stiti la fel.

E uimitor, dar in India avem seminarii unde participa 3-4 mii de persoane din 65 de tari. Nu exista dispute, certuri, ci doar distractii, amuzament. Ei se bucura unii de ceilalti indiferent de tara de unde provin, de rasa careia apartin.

Pentru ca voi nu sunteti limitati, trebuie sa depasiti limitele. Aceasta trebuie relizata si se poate realiza Sahaj adica spontan.

Acum cel mai maret lucru care vi se intampla este ca sariti in oceanul bucuriei. Bucuria este singulara, nu este asemenea fericirii, nefericirii. Nu este ca atunci cand va simtiti o clipa fericit, apoi nefericit - aceasta se petrece atunci cand ego-ul vostru e flatat. Daca e flatat va simtiti fericit iar daca dimpotriva e impuns, va simtiti nefericit. Bucuria este insa ceva innascut si este o stare pe care trebuie sa o atingeti. In aceasta stare deveniti constienti fara indoiala. Prima stare, constiinta fara ganduri este numita Nirvichara Samadhi iar a doua, constiinta fara indoiala, e numita Nirvikalpa Samadhi. Iar daca aceasta cunoastere adanca provine din India, de ce ne-am opune ? In definitiv stiinta a venit din Vest si am acceptat-o, dar stiinta este amorala si are propriile sale limitari. Prin aceasta devenire dumneavoastra ajungeti persoane morale. Nu e nevoie ca sa vi se spuna "nu face asta, nu face cealalta" - pur si simplu deveniti astfel.

Imaginati-va ca tin in mana un sarpe, sunt foarte incapatanat si stau in intuneric. Cineva imi spune ca este un sarpe, dar eu zic "nu, este o franghie", si il voi tine in pumn pana cand ma va musca. Daca este lumina, il voi lasa numaidecat. In acelasi mod, atunci cand deveniti iluminat renuntati tot ceea ce este foarte distructiv. Este atat de simplu incat am vazut in Anglia persoane care au renuntat la droguri peste noapte, pentru ca lumina Spiritului, cand patrunde in atentia voastra voi deveniti o persoana iluminata. Va puteti imagina pe Domnul Buddha ucigand pe cineva ? Va puteti imagina pe domnul Isus Cristos omorand pe cineva ? Si daca aceste incarnari ar trebui sa ucida pe cineva, ar ucide doar acele persoane care sunt demonice.

Puteti vedea ca este o asemenea slava in interiorul vostru, se afla o personalitate asa mareata, atat de plina de compasiune si de dinamism. Orice talente ati avea, le puteti atat de bine manifesta! E propria voastra putere si nu imi sunteti indatorati mie. Este propria voastra putere cea care se ridica si va da Realizarea Sinelui, la fel ca Mama Pamant.

Daca puneti o samanta in pamant, incolteste spontan. Aceasta se intampla pentru ca Mama Pamant are calitatea inerenta de a face sa incolteasca iar samanta are calitatea innascuta de a incolti. In acelasi mod, voi aveti potentialul de a atinge aceasta stare.

Stiu ca sunt ganduri care va trec prin minte si ca ati dori sa puneti unele intrebari. E un subiect atat de profund, de subtil. Numai in limba engleza am tinut peste 4 sute de discursuri si poate inca mult mai multe in alte limbi. Puteti cu totii sa ascultati aceste conferinte, dar dupa ce ati atins un anumit stadiu corespunzator, pentru ca citind, devenim conditionati.

Continuare ....